Advertenties
Inspiratie frustratie

3 Tips voor inspiratie!

Voor de meest inspiratieloze hersens in deze wereld heb ik 3 tips voor inspiratie op een rijtje gezet. Heb jij ook zoveel inspiratie frustratie? Lees mee en probeer ze eens uit!!

Tip 1:

Ik heb voor jullie 3 tips voor inspiratie. De eerste; Ga op pad en creëer een nieuwe omgeving om je heen. Creëer ander mensen om je heen. Dit stimuleert jou zintuigen, je kijkt weer anders naar de omgeving en de mensen om jou heen, dit heeft invloed op jou. Hoe je je voelt, wat je met wie bespreekt. zelfs dat bepaal je helemaal zelf. Heb je zin in een leuk gesprek? of wil je gewoon wat rondkijken? Nieuwe mensen leren kennen kunnen je gemakkelijk nieuwe inzichten geven. waardoor je weer nieuwe inspiratie kunt oppikken.

Mijn ervaring

Ik neem als voorbeeld mijn ervaring hiermee. Ik was pretty much leeg. geen inspiratie te vinden.. dus ging ik maar even een ronde wandelen, het was tenslotte toch mooi weer. Op een reclamebord voor een gebouw stond groot de zin ‘WIJ ZIJN OPEN’ . heel cliché, maar het trok mijn aandacht waarnaar ik vervolgens een kijkje binnen nam.

Het bleek een zaaltje te zijn waar een hoop stoel waren neergezet in een rijtje, gericht naar het bandje die later die dag gingen spelen. De muzikanten waren nog bezig met installeren van het apparatuur, dus ik keek verder rond. Een aantal stappen verder en ik stond in een kleine boekenwinkel, volgepropt met boeken. Terwijl ik een leuk boek doorbladerde over plantjes (mijn liefde hiervoor is sterk gegroeid hahaha) hoorde ik wat gerommel van de muzikanten. Kort daarna een heel kort stukje viool. Dit vond ik zo ontzettend mooi klinken in de stille, lege ruimte dat ik er zelfs kippenvel van kreeg. Het gaf mij een vrolijk en tevreden gevoel toen ik uitgekeken was tussen de boeken. Muziek kan blijkbaar een hele grote inpact hebben op mij, al is het maar heel kort.

Tip 2:

Kunstbijeenkomsten.

Jazeker. het klinkt misschien wat ouderwets, en ja je moet er je tijd en je energie in steken. Maar dat is het zeker waard! hier komt nummer 2 van de 3 tips voor inspiratie: Zoek eens een galerij op dicht bij jou woonplaats, of neem eens een kijkje in een persoonlijke atelier. Hier zit vaak ook een apart gedeelte bij voor de kunstwerken die je verkopen.

Er zijn ook genoeg organisaties en winkels die kunst ten toon stellen, een wedstrijd houden of een open dag vieren. Dit is puur om mensen te trekken, en te laten zien wat ze in huis hebben. Dit zijn de plekken waar je veel inspiratie op kunt doen. Bekijk daarom veel werken van anderen, en haal daar jou eigen inspiratie uit!

Tip 3

Social media

Deze is toch niet te missen! Ik gebruik deze bijna dagelijks. Ik gebruik vooral Pinterest voor inspiratie. Daarnaast gebruik ik soms ook Etsy. Dit zijn hele goeie sites waar je ontzettend veel inspiratie uit kunt halen! Instagram is er daar nog eentje van, heb je daar al eens op gekeken? Zoek en vind!

Benieuwd naar mijn social media? Volg mij! Aan de rechterzijde ziet u een aantal icoontjes waar u mij kunt vinden. https://tastycolour.com/

Maar.. onthoud..

Zoek niet te hard, dan vind je het nooit.
Verzet je focus, en het komt vanzelf op je padje.

Kan je er geen genoeg van krijgen? En op zoek naar nog meer dan 3 tips voor inspiratie? bekijk mijn andere artikel ook eens: https://tastycolour.com/inspiratie-krijgen-doe-je-zo/

Advertenties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: