Advertenties
Drawing and coloring

Botanisch tekenen

Maak samen kennis met mij, als groentje, met botanisch tekenen. Ik zag het boek op een plank staan tussen een aantal andere teken-gerelateerde boeken. De titel gaf mij nieuwsgierigheid, en dus pak ik het boek uit de kast. Hm, botanisch tekenen.. wat is dat?

Wat houdt botanisch tekenen in?

De oorsprong van het ontstaan van botanisch tekenen begon al heel vroeg. er zijn zelfs hout-gesneden tekeningen van planten. De wetenschap en studies hierover kunnen niet een precieze nummering weergeven van wanneer dit tot stand is gekomen.

Men ziet botanisch als een manier van kunst. waardoor het dus ook schilderingen kunnen zijn. Botanisch is een synoniem van het woord plantkundig. Vandaar dat deze kunt puur om planten gaat.

Een botanische tekening of schildering van een plant laat een gedetailleerde en wetenschappelijk verantwoorde weergave zien van een plant of delen van een plant. Met aandacht voor de kenmerken die de plant van andere onderscheidt. Wanneer je een correcte botanische tekening wilt maken, is het vooraf onderzoek doen een ‘must’.

Tussen de andere boeken

Wanneer ik het boek opensloeg en wat bladerde door de bladzijdes van dit mooie boek, werd ik Erg enthousiast. Deze vorm van kunst, van de tekeningen die ik bewonderde in dit boek maakte mij heel erg vrolijk. Zo simpel, en toch zo leuk. Niet wetende dat deze vorm van kunst al eeuwen bestaat! Tijd voor een dikke aanrader dus! Dit boek helpt je op weg met het zelf uitoefenen van botanisch tekenen. eindeloos veel tekeningen die je over kunt nemen of zelf kunt oefenen. Botanisch tekenen ga ik zeker in de toekomst nog vele keren gebruiken! al is het onbewust.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hem hier:

https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=58818&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fbotanisch-tekenen%2F9200000095471045%2F%3FsuggestionType%3Dsuggestedsearch%26bltgh%3Dj31RivD6FlegNdQXAWZKnA.1.2.ProductTitle&name=Botanisch%20tekenen

Mijn poging tot botanisch tekenen

– De Vuurdoorn –
1. Schetsen
2. Met fineliners lijnen trekken
3 Kleuren met waterverf
Advertenties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: