Advertenties
DIY

DIY – Geef je plantjes een tweede leven

Jaja, het is weer tijd voor een DIY! Ik heb een liefde voor plantjes, maar ik ben nog niet zo een ontzettende kei in plantjes in leven houden.. Ik raak veel te enthousiast met water geven en heb er helaas al een paar laten zwemmen.. en Daar heb ik wat op bedacht, want wie wilt een mooie plant of bloem geen tweede leven geven?!

Wat een homp klei had ik nog liggen zeg.. en ik wilde hier ook dolgraag iets mee doen. Maar wat?!

Mijn idee kwam opborrelen toen ik uitgedroogde bladeren zag liggen. Hah! Deze lagen daar eigenlijk voor decoratie, maar toen ik ze daar neergelegd had waren ze toch echt nog groen. Het plan is dus.. Een tweede leven!

Wat heb je nodig

  • Een vlakke harde plaat (bijvoorbeeld een snijplank
  • Klei (en veel!)
  • Gedroogde planten of bloemen die jij mooi vind
  • Oude kranten (als ondergrond bescherming)
  • Evt. water om je klei wat soepeler te maken
  • Bakpapier
  • Evt. een roller

Wat moet je doen

Het is allemaal niet zo moeilijk, je moet alleen even weten hoe 😉

1: Leg wat kranten neer om de vloer of tafel te beschermen

2: Leg hier de snijplank of vlakke plaat op

3: dan leg je er een of meerdere vellen bakpapier op, dit ligt aan de grootte van jou ontwerp

4: leg de bloemen en planten neer zoals jij de afdruk graag ziet. let er goed op dat je de stelen buiten de kleimassa uit laat steken. Zo kun je ze er makkelijker uithalen wanneer de klei droog is.

5: kleien maar! gebruik eventueel wat water om de klei wat soepeler te maken, en druk dan lapjes, of meteen een hele lap over de bloemen en planten.

Wanneer je één lap in 1 keer doet zul je er een roller bij moeten pakken. ik heb het zo gedaan dat ik zeker wist dat de planten vast zaten, dus heb ik het in delen gedaan, en per plant stukjes klei aangedrukt.

6: wanneer je alle planten hebt bedekt met klei maak je er 1 geheel van, maak alles glad.

7:Wacht min. 24 uur (liefst 48 uur) zodat je zeker weet dat het goed droog is, en draai dan de kleimassa om. als het goed is kun je zien dat de planten in de klei zijn opgenomen. strek zorgvuldig aan de steeltjes zodat de planten en bloemen los komen. punnek eventuele losse blaadjes er ook uit.

8: klaar!! Zoek een mooi en gepast plekje voor jouw kunstwerk. (je planten zullen je dankbaar zijn voor het tweede leven dat jij ze hebt gegeven!:))

Tip

tip: je kunt je kunstwerk ook nog een kleurtje geven, maar doe dit met lichte kleuren en het liefst waterverf. Je wilt natuurlijk de schoonheid van de nerven en sporen van de planten niet bedekken met een dikke laag acrylverf .. Hahah

Geweldig toch? dat je de sporen en vormen van de planten en bladeren zo goed kunt zien, zelfs de nerven kun je volgen als je heet goed kijkt.. en dat is het resultaat wat we wilde zien!!

Enjoy!

Oja.. en kijk voor meer DIY van klei naar:

Advertenties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: