Advertenties
DIY

DIY Kaarsenstempel !

Hey! Ik ben echt gék op DIY’s! Jij ook? Mijn oog lag al een tijdje op die foto’s van ouderwetse, mooie kaarten en enveloppen die dichtgeplakt worden met kaarsvet. Wanneer het kaarsvet nog net niet helemaal afgekoeld is en de stempel haar afdruk achterlaat, en het ó zo satisfying is wanneer de stempel weg word gehaald en de vormen van de stempel tevoorschijn komen..

Tja, dat wil ik natuurlijk ook proberen! Al wil ik mezelf niet de gemakkelijke manier schenken door gewoon een setje te kopen.. tenslotte vind ik het geweldig om weer eens een DIY uit te voeren, en dit ga ik met plezier met jullie delen!

Kijk mee; benodigdheden

  • Een stift of marker die het niet meer doet of leeg is
  • Een stempel (dit kan bijvoorbeeld een kettinghanger zijn of een brochette) die je mooi vind
  • En lijmpistool
  • Een klein lepeltje met lange steel
  • Een kleine pan
  • Een schaal of pan die daar op past (au bain-Marie stijl)
  • En kaarsvet natuurlijk! (Makkelijk om al het oude kaarsvet een nieuw leven te geven)
  • Een envelop of kaart waar je de stempel op wilt plaatsen

Aan de slag:

  1. Zoals je al op de foto kunt zien, ik heb de lege marker gebruikt als stempel. Je gebruikt het lijmpistool om de stempel vast te plakken aan de marker, zodat je iets hebt op de stempel mee vast te houden. Zo verbrand je ook je vingers niet aan mogelijk kaarsvet dat de verkeerde kant kiest 😇.

2. Wanneer die goed vastzit, kun je water in de pan doen en dit laten koken. Wanneer dit kookt plaats je de kleinere pan er bovenop, maar zo dat deze niet het water aanraakt. (Au bain-Marie stijl).

3. Dan leg je wat kaarsvet in de pan om te smelten.. even wachten maar!

4. Wanneer het kaarsvet is gesmolten pak je het lepeltje erbij, hiermee kun je gerichter met kleine beetjes een laagje kaarsvet op je envelop of kaart plaatsen. Zorg eerst voor een dun laagje als ondergrond en wacht een aantal seconden zodat dit al iets is afgekoeld. Let op! Kaarsvet verhard heel snel! Meteen daarna voeg je nog wat lepeltjes kaarsvet toe totdat jij tevreden bent met de grootte en hoeveelheid. Dit ligt ook aan de grootte van de stempel. Plaats direct daarna je stempel in het kaarsvet. En houd deze even vast.

5. Wanneer het kaarsvet harder word zal het de vorm van jou stempel aannemen. Neem voorzichtig de stempel terug, en houd eventueel je kaarsvet tegen. En daar is ie!!! Jou eigengemaakte kaarsenstempel!

Tip: je kunt eventueel het kaarsvet kleur geven die jij wilt, door er kleurenpoeder mee te vermengen bij het smelten. Kleurstof in vloeibare vorm is ook prima.

Tip: naast kleur geven kun je je envelop een extraatje geven door er een lint onder te leggen. Je legt het lint in een lus en druppelt daar je kaarsvet overheen, zo creër je een nóg mooiere envelop of kaart voor een bijzonder iemand.

Veel kaarsvet plezier!!🕯


Advertenties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: