Advertenties
Inspiratie frustratie,  Persoonlijk

Gluren bij de buren!

Eerlijk is eerlijk, iedereen doet het wel eens toch? Gluren bij de buren.. Maar waarom doen we dit? uit jaloezie? Uit nieuwsgierigheid misschien? Of is het gras dan ook echt groener bij de buren..? Waarom kijken we zo naar het grasveldje van de buren en vergelijken we deze zo vaak?

Huisjes die gekleurd zijn met verschillende kleuren waterverf.
De kleuren en geuren van onze buurtjes

Het groene gras van de buren

Tja, we denken er allemaal wel eens over na toch? waarom heeft Zij nu die promotie gekregen? en Hij nu opeens die nieuwe auto kunnen kopen. Het lijkt wel of haar dag niet kapot te krijgen is.. ZO gelukkig heb ik haar nog nooit gezien! gluren bij de buren. Om precies te zijn, het gras van de buren.. van de mensen om je heen, is altijd Net wat groener als het grasveldje bij jou, met hier en daar een dooie plek erin.

Je focus ligt hier ook op, je kunt alleen maar kijken naar de slechte plekken in dat grasveldje. Je probeert het gras te verzorgen door er een sproeier neer te zetten. Wat korrels voor extra voeding te strooien. Maar een week later zie je dat er juist het tegenovergestelde is gebeurd. Heh?? Je loopt er een stukje overheen, en ja hoor. Net een moeras. Had ik dan toch te sproeier Iets te lang laten staan? En daar sta je dan, in je eigen gecreëerde moerasje, te loeren naar het grasveldje wat O Zo verzorgd erbij ligt. Maar niet van jou is..

Leren anders te kijken

Door naar andere grasveldjes te kijken die zoveel groener lijken dan die van jou creëer je dromen en nieuwe doelen. Dingen die je graag zou willen bereiken en waar je dus ook actie in zou gaan kunnen nemen. Die grasvelden die we bij de buren zien zijn dus ook niet altijd zo negatief als we denken, het helpt ons juist om verder te kijken dan ons eigen grasveldje.

Al weten we natuurlijk allemaal dat het grasveld van de buren lang niet zo groen is als je deze van dichtbij gaat bekijken. Er zit tenslotte overal wel een slecht plekje. Wat ik probeer te zeggen is, kijk eens naar jou eigen grasveldje op dit moment. En laat de slechte plekken nu eens voor wat ze zijn. Kijk eens naar wat er Wel is, waar de grassprietjes er zo heerlijk groen uitzien en ze zo hard groeien dat je bijna de grasmaaier uit de schuur moet halen. En zo ga je vanzelf even niet gluren bij de buren. En ben je bezig met je eigen situatie, zonder jezelf te vergelijken met anderen.

Wanneer je dit kunt, ben je al zoveel verder dan de buren, want het bewust worden van wat je wel hebt, maakt het gevoel dat je dankbaar bent voor wat je hebt. Daarnaast kun je bewustwording creëren op de situatie van nu. Wanneer je grasveld voor grotendeels bruin en verdord is, zul je actie moeten ondernemen. Je kunt zelf kiezen waar je begint, doe dit vooral met kleine stapjes. Gras heeft uiteindelijk de tijd nodig om te groeien.

Get to the point

Laatst liep ik door de straten van Vlissingen, en een interieur viel mij ontzettend op. Er stond namelijk een enorme gatenplant in de woonkamer.
De wetenschappelijke naam is: Monstera deliciosa. Erg populair en ik moet toegeven, het is ook echt een hele mooie plant. Mijn liefde voor planten is de laatste tijd erg gegroeid door in het interieur wat ik nu heb te zijn, ben ik mij er ook meer in gaan verdiepen.

Naast deze enorme gatenplant die zo mooi naar het plafon aan het groeien is, zag ik een paar ontzettend mooie cactussen staan in de vensterbank, Oeeh! wat leuk! Dat lijkt mij een hele uitdaging.. want ik verzuip plantjes nog wel eens door mijn enthousiasme.. ik denk gewoon dat ze veel dorst hebben! Misschien is dat ook eens een goed doel om naar toe te werken, dacht ik. En daar heb je het! Gluren bij de buren, leidde bij mij tot een gedachte om het zelf toe te passen. Het gaf mij inspiratie. Jaloezie kwam daarnaast ook naar boven, maar triggerd mij om actie te ondernemen!

Tip:

Gluren bij de buren… is toegestaan! Máár.. heb respect voor de ander, en wordt dus geen na-aper. Geef jouw eigen draai eraan, zodat het ook echt van jou wordt. Geef het ook de tijd, niet alles kan zo snel gaan als je zelf wilt. Inspiratie komt nu eenmaal van de omgeving waar in je zit, dus kijk goed om je heen!

Op zoek naar meer inspiratie? kijk eens bij:https://tastycolour.com/2019/02/09/inspiratie-krijgen-doe-je-zo/

Advertenties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: