Advertenties
Inspiratie frustratie

Inspiratie krijgen doe je zo!

Iedereen heeft van die dagen..

Geen inspiratie, echt helemaal 0,0%, noppes, nada. Je voelt het zelfs diep van binnen, er gaat vandaag echt helemaal niets zinnigs uit komen. En toch wil ik nog steeds iets nieuws creëren, iets moois. Waarvan ik weet dat ik gelukkig en blij wordt, maar zonder inspiratie gaat het niet.. herkenbaar toch? ik neem je mee voor een inspiratie boost!

Natuur(lijk)

Vandaag stond ik op, uit een veel te warm bed waar je vies van plakt. tuurlijk, ik had een aantal (teveel) dekens op mijn bed gelegd omdat ik dacht dat ik het s’nachts nog steeds zo ontzettend koud zou hebben.. wat altijd uitpakt op zo een ochtend. Ik stap onder een lauwe douche en prop een ontbijtje naar binnen. Een vrije dag voor mezelf, heerlijk! Mijn planning is om lekker bezig te zijn met mijn creatieve brein.. waar nog niet meteen een fantastisch idee uit komt rollen.

Ik besluit om eerst om een boodschap te gaan. Alsof tijd het op zal lossen.. hah. niet het geval dus, want wanneer ik terugkom van een boodschap is mijn gevoel niet veel beter. Tussen een aantal gehaaste mensen lopen, op zoek naar wat wel en wat niet te kopen, en uiteindelijk geld uit te geven bij een nogal chagrijnig kassavrouwtje.

Ik berg mijn boodschappen op en besluit om buiten uit te waaien. Er staat veel wind, maar de zon schijnt en dat doet mij vaak al veel goeds. Logisch, want ik heb een grote liefde voor de natuur, het voelt fijn, en doet mijn gedachten goed, het ordent mijn gedachten. Waardoor ik helder kan denken en vanzelf op inspiratie kom. Tip!: Zoek de natuur op!

Doe iets wat je fijn vind

De ervaring die ik opdoe bij een wandeling buiten, neem ik heel bewust in me op. De frisse wind door mijn haren, de zachte eerste zonnestralen die mijn gezicht aanraken na een koude winter. De windvlagen die mijn lichaam heen en weer willen duwen, de zee die ik zie, met haar golven die met de wind mee dansen. het zeewier dat naast mij in het zand ligt ruik ik zo af en toe met de wind. En hoor ik de korrels zand knisperen onder mijn schoenen bij het lopen over het strandje.

Het bewustzijn van wat ik voelt, zie en ruik, doet mij zo goed dat ik in mijn gedachte ruimte kan maken voor ordening en nieuwe inspiratie.

Dit hoeft natuurlijk niet De oplossing te zijn voor iedereen, maar er zijn zo nog vele andere manieren. Neem bijvoorbeeld is een heerlijk lang, warm en verzorgend bad. Of verwen jezelf eens met een nieuw ‘lekker lezen’ boek. Steek een paar geurkaarsjes aan en geniet van een bak koffie of thee. Ga een stuk rennen of pak de fiets en laat je energie er eens op los.

Ga zitten, en adem.

Luister naar jezelf en doe iets wat je zelf al een tijdje niet hebt gedaan maar eigenlijk al lang een keer had moeten doen. ga zitten, en adem, niet meer dan dat. Vaak zijn de gedachten in ons hoofd zo veel, dat we er dagelijks in zwemmen. ‘ik voel mij zo ontzettend nutteloos, omdat ik vandaag niks heb uitgevoerd, en daar word ik dan weer verdrietig en boos van’ zei een vriendin laatst tegen mij. Ons lichaam verteld dat we vandaag niet veel nuttigs uitvoeren omdat het moe is, maar ons brein vraagt ondertussen zoveel van ons doordat de lat te hoog wordt gelegd. (mede door de medemens en ‘gewoontes’).

Word dus bewust van wat je voelt, ziet, ruikt en doet. je moet accepteren dat sommige dagen nu eenmaal lekker nutteloos zijn, maar zo haal je ook weer ontzettend veel uit de dagen dat dit het tegenovergestelde is! Schrijf in inspiratievlagen je ideeën ook op, deze zullen je helpen in de inspiratieloze dagen.

Advertenties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: