Advertenties
Art-projecten

Muurproject deel 3 – gedachte veranderd + tip!

Hier is mijn laatste deel van mijn eerste muurproject. Hoe kan dat nu zo snel zijn gegaan?! Ik ben stiekem van gedachte veranderd, ik vertel jou hier meer over in dit artikel..

Het is makkelijker te begrijpen waarvan ik van gedachte veranderd ben door de eerste delen gelezen te hebben. Om mijn eerste en mijn tweede deel te lezen klik dan hieronder: https://tastycolour.com/muurproject-schelp/https://tastycolour.com/muurproject-schelp-deel-2/

Tip: Het geheim van het toevoegen of weglaten

Yes, je leest het goed, ik ben van gedachte veranderd. Maar waarom dan?en wat heb je veranderd, of heb je het zo gelaten?

Ik wil eerst iets meer vertellen over het proces van het schilderen en daarnaast ook tekenen of iets creëren. Ik zag een aantal jaar geleden een programma op tv waar een man uitlegde hoe hij zijn kunst maakte. Hij maakte schilderijen, en hele goeie ook.

Hij vertelde hoe het proces ging bij het maken van zijn kunst, hij maakte namelijk een deel van het schilderij. En wat je je soms afvraagt is of dat je er nog iets bij moet voegen, of juist niet? En zo ja, wat en hoe ga ik er dan iets bijvoegen?

Hij vertelde wat voor hem de oplossing was, en voor mij bij dit project mij van gedachte deed veranderen. Het geheim is om het weg te leggen, stop het ergens waar je niet naar kijkt, en je het dus een aantal dagen of zelf een paar weken niet ziet.

Het effect dat je hiermee creëert is dat je er met een frisse blik opnieuw naar gaat kijken, en jezelf de vraag gaat stellen; Ben ik nog steeds tevreden? Je kunt op nieuwe ideeën en inspiratie zijn gekomen, waardoor je eindelijk weet wat er zo goed bij past bij je schilderij, en je het gaat toevoegen.

Ik ben van gedachte veranderd

Maar hoe zit dat dan bij mij? nou, precies wat je hierboven hebt gelezen. Ik heb het weggelegd, en ben er een aantal dagen later naar gaan kijken. Opnieuw, met een nieuwe en frisse blik.

Waar kwam ik op uit?; Spuuglelijk. Ja echt! Ik vond het werkelijk spuug en spuuglelijk. Het was niet geworden naar wat ik in gedachte had, en moest dus gaan bedenken wat ik hier aan ging doen. Ik heb voor mezelf besloten dat ik nog veel moet oefenen, en meer gebruik moet maken van afmeten. Dit maakt een schilderij echt zóveel strakker, professioneler én mooier!

Voor nu was ik er even klaar mee.. zoveel tijd en moeite erin gestoken, en nog ben ik totaal niet tevreden. Mijn besluit was om het over te schilderen, gewoon een compleet andere schildering op het doek.

Soms is het goed om iets te proberen, en er achter te komen waar jou leerpunten liggen, ‘gewoon keihard op je bek gaan’ is ook een goeie.

Zie hier mijn uiteindelijke (voorlopige) resultaat.

Abstracte schildering op doek.
Abstracte schildering op doek.

Advertenties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: