Advertenties
Art-projecten

Muurproject ‘schelp’

HA! Leuk dat je met mij mee wilt kijken. Ik barst weer zowat van de energie en inspiratie, en zet hierbij een klein eigen projectje op. (in meerdere delen gedeeld)

Een eigen muurtekening maken, wie wil dat nou niet? Je kunt je eigen creativiteit er op loslaten, met jou gekozen thema. Zo zie je bijvoorbeeld mensen die hun eigen kinderkamer verven met prachtige kleuren en gekoppeld aan een thema. Ik ga ook aan de slag met grotere oppervlaktes. Kijk je gezellig mee?

Voorbereiding

Ik woon nu een tijdje het huisje van een vriendin, die een ontzettend mooie reis aan het maken is met haar vriend (Ja.. ik ben ook jaloers!) Haar appartement is super fijn, veel plantjes en veel antieke oude spulletjes waar veel waarde aan vast zit. De sfeer is goed, en dan voel je je al snel thuis! Ik heb gezien dat ze ook een poging gedaan heeft om een schelp op haar muur te tekenen. Ik als creatief wezen ben natuurlijk wel heel benieuwd wat haar plannen hiermee zijn of waren, omdat het onaf lijkt te zijn. Dit idee gaf mij inspiratie om er een te maken, in die schaal. En die dan ook af te maken.

Creatief denken

Met duct-tape en een tafellaken van de action kom je er ook! Nu dit toch mijn eerste poging is, wil ik rekening houden met mijn minimale budget. En door deze keuze te maken heb ik een opzet (doek met gesso als onderlaag) kunnen maken zonder teveel uit te geven. Happy Me!

De Opzet

Ik ben over het algemeen beleefd, en probeer dit ook vast te houden. Waardoor ik op het idee kwam om het eerst eens op een los doek te doen. Hang het op en smeer er een laag gesso overheen.. en je kunt gaan, toch?

Goh.. zo makkelijk was het toch niet! ik had moeite om het doek alleen vast te plakken aan de muur, en ook recht te hangen. Daarnaast kreeg ik ruzie met de plant die eigenlijk net iets te dichtbij stond en mijn gesso graag net niet, net wel, wilde aanraken! ik heb veel gesso gebruikt, omdat ik het lekker dik en dekkend wilde zien. Dit is gelukt.. met resultaat een lamme arm Hahah, het is het waard!

En wachten maar..

Nu de gesso op het doek zit, wacht ik rustig af, tot dit goed opgedroogd is. Dit is een echt projectje, wat betekent dat het langer gaat duren dan ik ingeschat heb, maar dit vind ik wel heel erg leuk en het maakt mij zeer enthousiast! Ga je mee met mij in mijn projectje? Meerdere delen volgen snel over het proces, mijn struggles, en het resultaat! (het kan ook een totale flop worden.. maar dat is het leuke van nieuwe dingen proberen toch?!)

Zie je snel bij de volgende update!

Advertenties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: